Kávový obchůdek

Nakupte v kávovém obchůdku

11 tipů na originální vánoční dárky pro milovníky kávy na rok 2023

11 tipů na originální vánoční dárky pro milovníky kávy na rok 2023


Máte doma milovníka kávy a přemýšlíte, co by mu tak mohlo udělat radost? Nechcete dávat stále ty stejné zbytečnosti, ale rádi byste dárek, který potěší a na který se nezapomene?

Jako inspiraci můžete využít následující seznam věcí, které určitě nezapadnou a udělají radost. A je jedno, jestli máte na dárek stokoruny nebo tisíce, vybere si každý!

1. Cibetková káva pro gurmány

Začněme luxusem. Ideální dárek pro toho, kdo všude byl, všechno zná a všechno má. Je totiž velice pravděpodobné, že kávu z trusu cibetky palmové ještě nezná a nikdy neměl.

11 tipů na originální vánoční dárky pro milovníky kávy na rok 2023

Možná, že to bude tím, že cibetková káva je nejdražší káva světa a rozhodně patří mezi nejkontroverznější potraviny vůbec. Dejte si ale pozor, aby vás nepřekvapila velikost balení (většinou do 100 g).

2. Předplatné kávy na celý rok

Máte kolem sebe někoho, kdo miluje kávu a zároveň by si rád rozšířil obzory o nové chutě? Uvažujete o dárku, který nepotěší jen pod stromečkem, ale bude dělat radost celý rok? Pokud ano, vaší volbou je předplatné kávy.

Pojďte si vybrat ze 13 tuzemských služeb, které předplatné kávy nabízí. V článku se ke každé z nich dozvíte:

  1. Na jak dlouho je možné si kávu předplatit.
  2. Za jakých podmínek může být poštovné zdarma.
  3. Kde konkrétně se káva praží.
  4. Jestli je možné ji dostat v dárkovém balení.
Vybrat předplatné

3. Balíček kávy a dobrý skutek

Koupí balení kávy Bwindi Coffee podporujete vzdělávání Ugandských sirotků. Káva se kupuje přímo od malých farmářů, tedy bez zprostředkovatele a její kvalita je neustále bedlivě kontrolována.

11 tipů na originální vánoční dárky pro milovníky kávy na rok 2023

Nemusíte ale zůstat jen u kávy – podpořit farmáře můžete i zakoupením kvalitní čokolády nebo třeba exotického sušeného ovocevanilky nebo kakaových bobů.

Bwindi se nemusíte bát, že vaše peníze protečou a rozmělní se již v organizaci, která je vybírá. Peníze se s Bwindi Coffee vždy dostanou přesně tam, kde jsou potřeba

Vybrat kávu z Bwindi

4. Stylová konvička French press

S designovou konvičkou french press můžete připravit kávu leckdy lépe, než s automatickým kávovarem. Některé výběrové kávy jsou prý z french pressu dokonce lepší a přípravu zvládne úplně každý.

11 tipů na originální vánoční dárky pro milovníky kávy na rok 2023

Pro přípravu navíc nejsou potřeba žádné filtry. O oddělení kávy od nálevu se stará píst, který mechanicky stlačíte.

5. Designový ROK Espresso Maker GC

ROK EspressoGC nepotřebuje k přípravě kávy elektřinu, ale pouze namletou kávu a horkou vodu. A samozřejmě ruce, které díky efektu páky nemusejí být ani moc silné. Upevněte ROK Espresso Maker k podložce a můžete začít s přetlačováním.

11 tipů na originální vánoční dárky pro milovníky kávy na rok 2023

Nejen, že si s přístrojkem připravíte výbornou kávu, ale svým designem perfektně zapadne do minimalistického interiéru bytu nebo kavárny.

6. Coffeebrewer – výborná káva v sáčku do přírody

Dárek vhodný pro všechny cestovatele, kteří se ani na cestách nechtějí vzdát šálku výborné kávy. Papírový sáček Coffeebrewer je veliký asi jako formát A5 a asi centimetr tlustý. Ve vrchní části je speciální kapsa s mletou kávou. Nalitím horké vody získáte perfektní kávu za pár minut.

11 tipů na originální vánoční dárky pro milovníky kávy na rok 2023

7. Bezkofeinová káva pro maminky

V těhotenství to prostě občas bez kávičky nejde, ale s ní také ne, protože obsahuje kofein, jenž může vaše dítko, ať už narozené nebo stále v bříšku, proměnit v rotujícího šotka. Bezkofeinová káva toto řeší – díky ní maminka nepřijde o svůj kávový rituál.

8. Nejsilnější káva na světě Black Insomnia

Black Insomnia nemá na světě konkurenci, tedy alespoň co se kofeinu týče. Black Insomnia obsahuje 140 mg kofeinu na hrnek (44 ml), což z ní činí nejsilnější kávu na světě.

Balení kávy Black Insomnia má 2x více kofeinu než klasické espresso

Pokud máte kolem sebe někoho, kdo by si občas potřeboval protáhnout den o pár hodin, Black Insomnia zaručeně pomůže.

Koupit kávu Black Insomnia

9. Stylová konvička Bialetti

Jedna z možností je příprava kávy v moka konvičce.

Ikonická moka konvička z hliníku od světoznámé italské značky Bialetti. Poznávací znamení – jednoduchá příprava, fousatý panáček a skvělá káva. Bialettku Moka Express v Itálii vlastní téměř každý. Opravdu.

10. Velká kniha o kávě Petry Veselé

Univerzální dárek, jenž umožní opravdu každému proniknout do voňavého kávového světa. V knize se mimo jiné dozvíte, jakým způsobem se pěstuje káva, jak se zpracovává a také praktické rady, jak založit kavárnu a úspěšně ji provozovat. Knihu napsala Petra Davies Veselá, mistryně ČR v přípravě kávy.

11 tipů na originální vánoční dárky pro milovníky kávy na rok 2023

Velká kniha o kávě ale není jedinou kávovou publikací – je jich celá řada. O těch dalších si můžete přečíst v článku Knihy o kávě: 6 titulů, které by vám v knihovně neměly chybět.

Koupit na Alza.cz

11. Chemex – připravte si kávu jako James Bond

Chemex s připraveným filtrem
Chemex s připraveným filtrem

Není nic lepšího, než si kávu připravit doma. Navíc v zařízení, ve kterém si ji připravoval samotný James Bond.

Nevybrali jste?

To vůbec nevadí, protože můžete navštívit náš kávový obchůdek, ve kterém je toho ještě o dost více, přehledně rozděleno podle kategorií.

Vstoupit do kávového obchůdku