Kávový obchůdek

Nakupte v kávovém obchůdku

Handpresso Auto

Kávovar do auta Handpresso. Připravte si pravé espresso kdekoliv


Jste kávový gurmán a potřebujete na cestách chuť skutečného espressa? Nespokojíte se s vyčichlou kávou z termosky nebo nepitelným patokem z benzínky? Děsí vás káva z automatu? Handpresso je tedy pravděpodobně určeno přímo vám.

Jak Handpresso funguje

Malý přístrojek, který vypadá jako páka kávovaru, se snaží dokonale nahradit klasické kávovary na přípravu pravého espressa. V čem je Handpresso lepší než třeba takový Coffeebrewer, který je také určený na cesty?

Především v tom, že je schopný vyvinout tlak, který je pro přípravu pravého espressa nezbytný. O to se stará pumpička, umístěna v rukojetí Handpressa, kterou se přístroj tlakuje. Stejně jako když se pumpuje kolo. Na rukojeti je umístěn malý tlakoměr, který ukáže, kdy je Handpresso správně natlakováno (je potřeba 16 barů).

Pak už stačí jen nalít horkou vodu, zajistit a nechat pracovat fyziku – voda je tlakem protlačena přes kávu v zásobníku. Výsledkem je šálek espressa. Pro všechny, kteří si pod popisem výše nic nepředstaví, je tu video, které hezky ukazuje, jak se s Handpressem pracuje.

Handpresso Wild ESE

Prvním modelem Handpressa, představeném v roce 2008 v Miláně je Wild ESE (někdy také označován jako Handpress Pump), přičemž poslední tři písmena značí, že jsou potřeba speciální kávové patrony, takzvané PODy.

Jedná se o kulaté kávové „polštářky“, ve kterých je optimální množství namleté kávy. Kvůli uchování kávy je každý POD vakuově uzavřen.

Handpresso Wild Hybrid – vylepšený divoch

Na rozdíl od svého staršího „divokého“ bratra již model Hybrid není odkázán pouze na PODy a do zásobníku je možné umístit prakticky jakoukoliv mletou kávu (na hrubost espresso).

Tato varianta je pravděpodobně lepší, nepotřebujete nic víc, než mletou kávu a horkou vodu.

Handpresso Auto ESE – kavárna v autě

Opravdová lahůdka pro ty, kteří tráví hodně času v autě. Handpresso s označením Auto ESE se jednoduše připojí do zapalovače na 12 voltů, nalijete vodu a vložíte POD (kávovou patronu).

Elektřina se pak postará o zbytek – nejen, že se Handpresso samo natlakuje, ale ohřeje se i voda. Po zhruba 3 minutách přístroj zvukem ohlásí, že je hotovo. Vy si pak už jen můžete pochutnávat na perfektní kávě v kvalitě espressa uvnitř vašeho vozu.

Handpresso Auto
S Handpresso Auto si můžete dopřát kvalitní kávu za volantem vašeho vozu

Výhody/Nevýhody

Výhodou je skutečně kvalitní káva splňující podmínky pro espresso.

Handpresso je opravdu mobilní, připravíte kávu kdekoliv – v batohu 0,5 Kg vážící překapávač skoro neucítíte.

Snadná manipulace s přístrojkem a perfektní designové provedení se rovněž řadí mezi výhody.

Naopak jednou z nevýhod může být cena PODů, které je nutné dokupovat – jedno balení PODů (cca 25 šálků) stojí kolem 200 Kč. Jeden šálek tedy vyjde zhruba na 8 Kč, což je cena podobná té za šálek z kapslového kávovaru.

Poměrně nákladný je i samotný přístroj – model Wild ESE se dá pořídit kolem 2000 Kč, model Hybrid za zhruba 3000 Kč. Logicky nejdražší je model Auto ESE, jehož cena se pohybuje kolem 6000 Kč

Světová novinka?

Ne úplně. Handpresso si můžeme v nejrůznějších obměnách koupit ve více než 50 zemích a celosvětově bylo prodáno téměř půl milionu kusů. Vytvořila se kolem něj velká uživatelská komunita a přibyly nejrůznější doplňky.

Koupit Handpresso (více druhů)