Kávový obchůdek

Nakupte v kávovém obchůdku

Obsah balení Grindripperu

Grindripper – ruční mlýnek a překapávač v jednom


Kvůli stále větší oblíbenosti ručních mlýnků jsme se pro Vás rozhodli zrecenzovat Grindripper – ruční mlýnek (grinder) a překapávač (dripper) v jednom.

Proč Grindripper?

Tak především, protože je přenosný a velice lehký – celý přístrojek neváží ani čtvrt kila. Součástí balení je i praktický cestování váček, do kterého se pohodlně schová Grindripper se všemi svými součástmi. Díky tomu, že je malý, je ideální na cesty nebo třeba do kanceláře, ve které z nějakého nepochopitelného důvodu není možnost připravit si dobrou kávu.

Dojmy po vybalení

V balení je toho hodně – mlýnek, filtrační dózička a cestovní váček. Balení také obsahuje zásobníček na mletou kávu – Grindripper je tedy možné využívat i jako obyčejný manuální mlýnek. Díky mlecím keramickým kamenům je mletí kávy opravdu snadné a silově nenáročné – zvládnete tak mlít bez přidržování nebo podpírání. Velice užitečná je i otočná matice u mechanismu mlýnku, která určuje, jakou hrubost bude mít výsledná namletá káva.

Obsah balení Grindripperu
Obsah balení Grindripperu

Jdeme na to!

Káva se nasype do mlýnku, do trychtýřku se umístí filtr, vše se zavře a namele. Po odklopení pak stačí jen umístit nad hrníček a přelít horkou vodou. Jen pozor – filtr filtruje opravdu pečlivě a průtok je velice pomalý, lijte vodu pomalu.

Grindripper v akci
Grindripper v akci

Uklízíme!

Několika málo pohyby je možné Grindripper rozložit, čímž se značně zjednodušuje jeho údržba – vše se totiž může pohodlně opláchnout tekoucí vodou, mlecí kameny vyklepat a očistit je od zbytků namleté kávy. Samotný trychtýřek překapávače stačí také jen opláchnout. Filtr se vyhodí a je hotovo.

Verdikt

Velice užitečná hračka pro všechny milovníky dobré a hlavně čerstvé kávy. Díky tomu, že je Grindripper malý a lehký, hodí se ideálně na chatu nebo do přírody – jednoduše hodí se všude tam, kde si chcete dopřát šálek čerstvé kávy a můžete si ohřát vodu.

Kde Grindripper koupit?

V rámci České republiky máte několik možností – buď online na adrese www.grindripper.cz/objednejte-si nebo v kamenných obchodech v Praze (BunaCafé), Brně (Gill’s Coffee) a dalších.