Kávový obchůdek

Nakupte v kávovém obchůdku

Black Insomnia. Nejsilnější káva na světě má 2x více kofeinu než espresso

Black Insomnia. Nejsilnější káva na světě má 2x více kofeinu než espresso


Asi jste už někdy potřebovali protáhnout den o pár hodin, že? Káva je (společně třeba s černým čejem) jednou z možností, jak touhu po spánku oddálit.

Co když ale potřebujete spánek vysloveně zahnat? Pro tyto případy je tu Black Insomnia, která co do množství kofeinu nemá na světě konkurenci. Proč je tak silná, jak chutná a kde ji koupit?

Black Insomnia. Ne! Teď spát nechci

Kolébka kávy Black Insomnia (v překladu černá nespavost) je v Africkém Kapském městě. První balení této kávy spatřilo světlo světa v roce 2016, kdy podnikatel Sean Kristafor začal s její přípravou.

Obrovský obsah kofeinu v kombinaci se skvělou chutí kávy se lidem zalíbil tak, že Black Insomnii dnes můžete koupit ve více než 20 zemích světa. Českou republiku nevyjímaje. Tam (i na Slovensku) se o její distribuci starají kávoví nadšenci – David Smolek a Radim Kubeček. Ti si tak díky kávě Black Insomnia plní své ambice nalézt přírodní produkt, který zároveň dodává hodně energie. Přesně podle motta Spi, když chceš, ne kdy musíš.

Black Insomnia. Nejsilnější káva na světě má 2x více kofeinu než espresso
Stylové balení kávy Black insomnia s hrníčkem

Tato káva je opravdu pro ty, kteří potřebují kofein. A hodně. Black Insomnia obsahuje 140 mg kofeinu na hrnek (44 ml), což z ní dělá nejsilnější kávu na světě.

To, že nejde jen o reklamní slogan, potvrzují i laboratorní testy, které si Sean Kristafor nechal zpracovat. Doposud se titulem „nejsilnější“ káva světa pyšnila káva Death Wish Coffee s „pouhými“ 90 mg v šálku.

Kdo má více kofeinu

Pro lepší představu o tom, o kolik více kofeinu do sebe dostanete po jediném šálku Black Insomnie v porovnání s klasickým espressem, se podívejte na tabulku níže.

Káva Množství kofeinu v šálku (44 ml)
Espresso60 – 80 mg
Death Wish 90 mg
Black Insomnia140 mg

Uvedená množství kofeinu jsou orientační. Jeho množství v šálku závisí na více faktorech, které obsah kofeinu v kávě ovlivňují, nicméně je jasné, že Black Insomnia bude stát na prvním místě.

Není tolik kofeinu nebezpečné?

Podle odborníků by maximální denní dávka kofeinu neměla překročit 400 mg. Z výše uvedené tabulky je tedy jasně, že s kávou Black Insomnia se musí opatrně. Nejprve si ji vyzkoušejte v menším množství. Zjistíte tak, jak na více kofeinu reaguje vaše tělo. Nicméně můžete očekávat, že se vám trochu zrychlí tep a možná se začnete více potit. Obecně ale znova platí zlaté pravidlo, že nic se nemá přehánět.

Po jednom šálku Black Insomnie jsem se v autě přistihl, že si na semaforu ťukám prsty obou ruk do volantu a nohama do podlahy. A ne, hudba nehrála.

Lukáš, Brno

Více informací o tom, jak káva ovlivňuje naše zdaví se můžete dočíst v článku Káva a zdraví.

Black Insomnia. Nejsilnější káva na světě má 2x více kofeinu než espresso
Zrnka kávy Black Insomnia – zrnka robusty jsou jasně rozpoznatelná

Jak to, že je Black Insomnia tak silná? A jak vlastně chutná?

Všechno je to o kávových zrnkách a správném poměru.

Zrnka se zklízejí v Jižní Americe a Africe a následně praží podle staroitalské tradice v Německu. To, co zvyšuje množství kofeinu v zrnkách kávy je specifické pěstování kávovníku. Pro tyto supersilné kávy se používají zrnka kávy robusta (v množství okolo 80%), která obsahují kofeinu téměř 2x více než arabika. Tou je doplněn zbytek směsi (zbylých 20%).

Kdo si užívá jemnou chuť světle pražené arabiky si asi na své nepříjde (musím se přiznat, že mezi takové patřím). Black Insomnia je pro mě nástroj, jak si z únavy udělat spojence.

Bohumír, Svitavy

A jak chutná? Ačkoliv bychom mohli předpokládat, že Black Insomnia bude hořká, je to právě naopak. Chuť je spíše do sladka, s karamelovo-oříškovým aroma a dozvuky po hořké čokoládě.

Jak Black Insomnii připravit a vytěžit z ní co nejvíce

Ideální je připravit ji jako filtrovanou kávu, např. v moka konvičce nebo ve french pressu. Pokud se chcete ujistit, že pro maximální množství kofeinu v šálku děláte opravdu všechno, stačí si přečíst článek 7 tipů, jak si připravit co možná nejsilnější kávu.

Připravuji si Black Insomnii ve VacOne a dávám si jeden šálek (s mlékem) před noční směnou. Postaví mě spolehlivě na nohy a zároveň si její chuť můžu užít.

Věrka, Beroun

Pro opravdové kofeinové nakopnutí si můžete dopřát Black Insomnii přímo z brandovaného hrnku. Jeho objem 350 ml se postará o to, že spánek nedostane sebemenší šanci. Poprvé si jej ale rozhodně nedávajte plný 🙂

Black Insomnia. Nejsilnější káva na světě má 2x více kofeinu než espresso
Stylový 350 ml hrnek s kávou Black Insomnia spánek odežene

Nakopni se před sportem

Pokud se chcete připravit na nějaký fyzický nebo psychický výkon, dejte si Black Insomnii 30 minut předtím. Po půl hodině totiž množství kofeinu v těle dosahuje největší koncentrace.

Koupit kávu Black Insomnia